Skip to main content

Σε δημόσια διαβούλευση το έργο της ψηφιοποίησης του ΟΑΣΘ

Η ολοκλήρωση του έργου έχει ανατεθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., που είναι δημόσια επιχείρηση εποπτευόμενη από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

Σε δημόσια διαβούλευση αναρτήθηκε από σήμερα το έργο ψηφιοποίησης του ΟΑΣΘ που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, σκοπός του έργου είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ΟΑΣΘ, η παροχή συγχρόνων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, που θα διευκολύνει τις μετακινήσεις χιλιάδων κατοίκων και θα απλοποιήσει την καθημερινότητα της πόλης.

Η ολοκλήρωση του έργου έχει ανατεθεί στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., η οποία είναι δημόσια επιχείρηση εποπτευόμενη από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Η ολοκλήρωση του έργου μέσα από ένα ενιαίο ψηφιακό περιβάλλον, θα περιλαμβάνει:

1. Ολοκληρωμένη εικόνα της οργάνωσης και της καθημερινής λειτουργίας του του Οργανισμού.

2. Ένα σύγχρονο σύστημα τηλεματικής με το οποίο οι επιβάτες θα ενημερώνονται για τα δρομολόγια σε πραγματικό χρόνο από πολλαπλά κανάλια πληροφόρησης, όπως Internet, mobile applications, έξυπνες στάσεις κλπ.

3. Εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η αγορά ηλεκτρονικών εισιτηρίων θα είναι δυνατή μέσω πολλαπλών καναλιών πώλησης (αυτόματοι πωλητές εξωτερικού χώρου και εντός οχήματος, Internet, mobile applications, εκδοτήρια εισιτηρίων κ.λ.π.).

Όπως επισημαίνεται σταθερός στόχος της διοίκησης του ΟΑΣΘ είναι να παραδώσει στον ΑΣΥΘ ένα σύγχρονο Οργανισμό, με ευρωπαϊκές προδιαγραφές, απαλλαγμένο από τις δυσλειτουργίες και τις αμαρτίες του παρελθόντος.