Skip to main content

Σε δύο χρόνια ξεκινά η κατασκευή κόμβων στη Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού γνωστοποίησε πως οι εργασίες κατασκευής των τριών κόμβων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας θα ξεκινήσουν σε δύο χρόνια

Σε δύο χρόνια από σήμερα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των τριών κόμβων στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, όπως τόνισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιώργος Τσαμασλής, στο περιθώριο σύσκεψης για την οδική ασφάλεια.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τους τρεις κόμβους που θα γίνουν στην είσοδο της Περαίας, την κεντρική διασταύρωση της Περαίας και τον κεντρικό κόμβο των Νέων Επιβατών, ο κ. Τσαμασλής ανέφερε ότι το έργο θα αποσυμφορήσει ιδιαίτερα την περιοχή που δέχεται πάρα πολλούς επισκέπτες και σχολίασε ότι οι διαδικασίες ήδη ξεκίνησαν με την εγγραφή του σχετικού κωδικού στον προϋπολογισμό του Δήμου.

«Στη συνέχεια θα γίνει η προγραμματική σύμβαση που ετοιμάζεται μεταξύ της Περιφέρειας και του δήμου Θερμαϊκού. Αμέσως μετά, η μελέτη θα δημοπρατηθεί από την πλευρά του δήμου για να αναδειχτεί ο μελετητής και στο τέλος θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου η Περιφέρεια. Όλα αυτά τέθηκαν στη σύσκεψη που είχαμε πρόσφατα με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τσαμασλής διευκρίνισε ότι οι κόμβοι θα είναι ισόπεδοι, σχολίασε ότι σε έναν από αυτούς θα κατασκευαστεί και υπόγεια διάβαση για τους πεζούς και ανέφερε ότι τα σημεία στα οποία θα γίνουν έχουν επιλεγεί «μετά από μελέτες και απαλλοτριώσεις». Τόνισε, τέλος, ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του δήμου στο σύστημα βιώσιμης αστικής ανάπλασης θα προσδιοριστούν οι ακριβείς ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε κάθε περίπτωση.