Skip to main content

Σε δύο μέρες 4.000 υπογραφές για τα αρχαία της Βενιζέλου

Η νεοσύστατη κίνηση καλεί τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα για την παραμονή των αρχαίων του Σταθμού Βενιζέλου κατά χώραν.

Μέσα σε περίπου δύο μέρες έχουν συγκεντρωθεί 4.000 υπογραφές πολιτών, που τάσσονται υπέρ της παραμονής των αρχαίων του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης κατά χώραν.

Όπως ανακοίνωσε χαρακτηριστικά το πρωί της Τρίτης η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς», «έχουμε συγκεντρώσει 4000 υπογραφές. Πάμε για διψήφιο!»

Η νεοσύστατη κίνηση, που απαρτίζεται από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αυτοδιοικητικούς, αρχαιολόγους και πολίτες, καλεί τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιολογικών ευρημάτων στον σταθμό Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα καλεί την ελληνική και διεθνή κοινότητα:
•    να στηρίξει την προσπάθεια διάσωσης και κατά χώραν ανάδειξης των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζοντας τις εγκεκριμένες αποφάσεις και μελέτες,
•    να υποστηρίξει την απόλυτα συμβατή συνύπαρξη των Αρχαίων και του Μετρό και
•    να στείλει μήνυμα στην πολιτική ηγεσία για την ανάδειξη του παρελθόντος μας μέσα από το μέλλον. Να σταματήσει το μεγαλύτερο έγκλημα που επιχειρείται να γίνει στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.

Αύριο η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» πρόκειται να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.