Skip to main content

Σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτοι ανήλικοι που κρατούνταν στην Π. Ράλλη

Συνολικά 22 ασυνόδευτοι ανήλικοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας του ΕΣ στην Αγριά Βόλου και στο κέντρο φιλοξενίας στα Ανώγεια

Ασφαλείς σε κέντρα φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανήλικους μεταφέρθηκαν 22 άτομα που βρίσκονταν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν 10 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 8/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού στην Αγριά στο Βόλο, 6 ασυνόδευτοι ανήλικοι στις 10/8/2016 και επιπλέον 6 στις 11/8/2016 στο Κέντρο Φιλοξενίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ στα Ανώγεια της Κρήτης.

Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτός των υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών-Μεταναστευτικής Πολιτικής συμμετείχαν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Εργασίας δια της Αναπληρώτριας Υπουργού Θεανώς Φωτίου, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η ΜΚΟ "ΜΕΤΑδραση", ο Ερυθρός Σταυρός και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε κέντρα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων για μακρόχρονη διαμονή των ανηλίκων που βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα.

Σχετικά με την μεταφορά των ανηλίκων ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και την αναγκαιότητα για μεταφορά όλων των ανηλίκων σε αρτιότερες δομές. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είναι -με προσήλωση- προς αυτή την κατεύθυνση», σημείωσε.