Skip to main content

Κινητικότητα, νέα πρόσωπα και νέοι συσχετισμοί στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Νέα κομματικά στελέχη βγαίνουν μπροστά αναλαμβάνοντας την προώθηση ενός μοντέλου κόμματος όπως το περιέγραψε και ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο

Στην τελική ευθεία για την κομματική του ανανέωση κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία με την ολοκλήρωση της εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής την προσεχή Κυριακή, 15 Μαϊου. Μάλιστα, ενόψει των εκλογικών διαδικασιών της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη, γεγονός ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο ίδιος στην ανάγκη να αυξηθεί η διείσδυση του κόμματος στο δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι η μετακίνηση της εκλογικής μάχης σε περιφερειακό επίπεδο και οι υπόλοιπες θεσμικές αλλαγές που ξεκίνησαν ήδη κατά το προσυνεδριακό στάδιο και αποφασίστηκαν κατά το Συνέδριο με στόχο την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος, έφεραν στο προσκήνιο νέους συσχετισμούς δυνάμεων στο στελεχιακό δυναμικό με επίκεντρο την Περιφέρεια.

Η Θεσσαλονίκη εντάσσεται εκλογικά στην Κεντρική Μακεδονία και αναμένεται να καθορίσει μεγάλο μέρος στην εκλογή των 34 μελών της Κεντρικής Επιτροπής που αναλογούν στην περιφέρειά της. Τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. βρίσκονται όλο αυτό το διάστημα σε εγρήγορση και συνεχή αλληλεπίδραση προκειμένου να εκφράσουν και να ανατροφοδοτήσουν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό τις νέες αρχές λειτουργίας του κόμματος ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών που έτσι ή αλλιώς πλησιάζουν.

Μάλιστα, φαίνεται ότι αναδιαμορφώνονται οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, καθώς βγαίνουν μπροστά νέα κομματικά στελέχη που αναλαμβάνουν την προώθηση ενός μοντέλου κόμματος όπως το περιέγραψε και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο Συνέδριο.

Πρόκειται για την ομάδα που κινείται πολιτικά γύρω από τον νυν γραμματέα Δ.Τζανακόπουλο και στη Θεσσαλονίκη εκφράζεται κυρίως από τον νυν γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α΄Θεσ/νίκης Κ.Αμπατζά που πλαισιώνεται από στελέχητης Ν.Ε. που εκπροσωπούν τους χώρους της εργασίας, της επιστήμης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνικής δράσης. Ανάμεσά τους βρίσκονται οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος Χ.Ρόκος, Α.Τρελόπουλος, Γ.Ρανέλλα, Δ.Κετογλίδου κ.ά.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι κινούνται πέρα και πάνω από τις υπάρχουσες τάσεις και ομάδες φιλοδοξώντας να εκπροσωπήσουν το σύνολο των μελών του κόμματος και των ψηφοφόρων του και να δυναμώσουν την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.