Skip to main content

Σε ένα μήνα έρχεται η μεγάλη αλλαγή φρουράς στις τράπεζες

Μόλις 4 εκ των υποψηφίων έρχονται από το εξωτερικό (ομογενείς) για να αναλάβουν θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι 16 ζουν κι εργάζονται ήδη στην Ελλάδα.

Κάτι λιγότερο από έναν μήνα έχει απομείνει για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας. Μαθαίνουμε ότι οι βασικοί υποψήφιοι για τις καλές διοικητικές θέσεις είναι τελικώς 20. Αυτοί περνούν κι από τις τελικές συνεντεύξεις, που ως διαδικασία ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες. Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι είναι όλοι Ελληνες! Μόλις 4 από αυτούς έρχονται από το εξωτερικό (ομογενείς) για να αναλάβουν θέσεις, ενώ οι υπόλοιποι 16 ζουν κι εργάζονται ήδη στην Ελλάδα.

Αποφασιστικό λόγο για το ποιος τελικά θα πάει που και υπό ποιους όρους και προϋποθεσεις, θα έχει η Ντάνιελ Νούι του SSM. Είναι αυτή - όπως μας λένε - που ρίχνει την τελική ματιά και στα αποτελέσματα των συνεντεύξεων και θα ανάψει το «πράσινο φως», όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.

Το γεγονός ωστόσο ότι η εκκρεμότητα με τις διοικήσεις παραμένει, δεν συνεπάγεται ότι οι λειτουργίες των χρηματοπιστωτικών ομίλων δεν προχωρούν κανονικά. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι ένα πολύ καλό ακίνητο στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα στην Ακτή Μιαούλη, που ανήκε σε εταιρεία αθλητικών, που έχει πτωχεύσει, «βγαίνει στο σφυρί».

Η αρχική τιμή του; 3,78 εκατ. ευρώ, όσο και η αντικειμενική του, όπως μας διευκρινίζεται. Η εταιρία πτώχευσε το 2013, για χρέη προς μια από τις μεγάλες εμπορικές τράπεζες. «Στο σφυρί» έχουν βγει και έχουν πωληθεί και άλλα ακίνητα της, κάποια από τα οποία κανονικά «φιλέτα», στη λεωφόρο Κηφισίας.