Skip to main content

Σε ένα μήνα η νέα μελέτη για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους

Νέα σύσκεψη σήμερα στο δημαρχείο με γονείς και εκπαιδευτικούς για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο σχολικό συγκρότημα στην Κλεάνθους

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους στην Κ. Τούμπα, μετά τη ματαίωση του διαγωνισμού από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης των τριών σχολείων (20ο ΓΕΛ, 2ο και 4ο Γυμνάσιο Τούμπας).

Διαβάστε: Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα περιμένουν το αργότερο σε ένα μήνα τη νέα τροποποιημένη μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος. Οι υπηρεσίες του δήμου θα εξετάσουν πώς μπορεί να γίνουν οι εργασίες με την παράλληλη λειτουργία των σχολείων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα σύσκεψη στο δημαρχείο, με τους δύο αρμόδιους αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη και Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και τη συμμετοχή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και εκπαιδευτικών. Την ώρα της σύσκεψης μαθητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο με πανό και φώναζαν συνθήματα.

«Έχουμε κάνει ένα βήμα σήμερα, βλέπουμε φως στο τούνελ ότι θα τροποποιηθεί η μελέτη με τον όρο να παραμείνουν τα σχολεία σε αυτό το χώρο και να γίνουν οι εργασίες παράλληλα, με την ασφάλεια των παιδιών να κυριαρχεί. Περιμένουμε μέσα σε ένα μήνα το αργότερο τα καινούργια δεδομένα», τόνισε η Αναστασία Λάτσα, εκπρόσωπος των γονέων του 2ου Γυμνασίου Τούμπας.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί έκαναν λόγο για ένα αγώνα αποτελεσματικό. «Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι η νέα μελέτη θα έχει βασικό άξονα την εκτέλεση των εργασιών με την παράλληλη λειτουργία όλων των σχολείων», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ. Για αλλαγή στάσης του δήμου προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης των αιτημάτων των εκπαιδευτικών και των γονέων έκανε λόγο ο Τάσος Σαρδέλης, πρόεδρος της Δ΄ ΕΛΜΕ. «Ελπίζουμε να τιμήσουν τη δέσμευσή τους», σημείωσε.

«Πήραμε αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή, να λειτουργούν δηλαδή να σχολεία κανονικά. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλυφθεί αρκετά, περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις», σημείωσε ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Τούμπας Δημήτρης Χασανίδης επαναλαμβάνοντας ότι όλοι είναι υπέρ του έργου.

Διαβάστε: Εξώδικο των γονέων των σχολείων της Κλεάνθους στον δήμο Θεσσαλονίκης

Δήμος: Εξελίξεις σε ένα μήνα – Στόχος η ηρεμία στην εκπαιδευτική κοινότητα

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης δεσμεύτηκε, όπως και χθες στην Οικονομική Επιτροπή, να διερευνήσει άμεσα ποιες τροποποιήσεις δύναται να γίνουν στην μελέτη επ’ ωφελεία των σχολικών κοινοτήτων. Εξήγησε ότι θα εξεταστεί μήπως μπορεί να γίνει το έργο εν λειτουργία όλων των σχολικών συγκροτημάτων ή να υπάρχουν λιγότερα σχολεία που θα χρειαστεί να μετακινηθούν κάποια στιγμή.

«Μετά και το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης που μας ζητούσε να ακυρώσουμε το διαγωνισμό και να δούμε τη βέλτιστη λύση, όλες αυτές οι παλινωδίες και η μη εύρεση μιας οριστικής λύσης από την πλευρά της Δευτεροβάθμιας, μας οδήγησαν στα χρονικά πλαίσια που έχουμε για να μην απενταχθεί το έργο στη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας της υπάρχουσας μελέτης, με σκοπό να δούμε μαζί με τις υπηρεσίες μας και τους μελετητές τη δυνατότητα τροποποίησης - βελτίωσης της μελέτης για την κατασκευή του έργου», τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης.

Υπογράμμισε ότι οι όλες εξελίξεις θα πρέπει να τρέξουν μέσα σε ένα μήνα και να βγει στον αέρα ένας καινούργιος διαγωνισμός. Ερωτηθείς σχετικά τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος για το έργο, για το οποίο η μελέτη ολοκληρώθηκε το 2015 και έως σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, «η διοίκηση Ζέρβα προσπαθεί να τρέξει ότι δεν έτρεξαν άλλοι εδώ και πέντε χρόνια για το συγκεκριμένο έργο».

«Φιλοδοξία μας είναι όσο το δυνατόν η ηρεμότερη κατάσταση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η επόμενη πρόταση που θα έρθει θα είναι πολύ καλύτερη και σίγουρα βελτιωμένη. Γνώμονάς μας η λιγότερη απορρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος», ξεκαθάρισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Ικανοποιημένος που ο δήμος έκανε πίσω δήλωσε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης. «Στόχος είναι να μην μετακινηθούν οι μονάδες εκτός εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Αλλά και εάν υπάρξει, θα είναι η πιο δυνατή μικρή μετακίνηση. Πρωτίστως για μας είναι η ασφάλεια των μαθητών», υπογράμμισε.