Skip to main content

Σε έναν μήνα όλοι μαζί βάζουμε την Ελλάδα στη ρότα της ανάπτυξης και της ευημερίας

Άρθρο του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Φάνη Παπά

Η εκλογική μάχη αρχίζει από την αρχή. Οι κάλπες θα στηθούν και πάλι κενές και θα πρέπει όλοι με υπευθυνότητα να τις γεμίσουμε την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, ώστε να ολοκληρώσουμε το πολιτικό τοπίο της επόμενης μέρας για τη χώρα μας.

Το μήνυμα των Ελλήνων ήταν σαφές από την Κυριακή 21 Μαΐου 2023. Θέλουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους να πάμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά. Θέλουν ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, με το βλέμμα στο αύριο κι όχι στο χτες. Θέλουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την 21η Μαΐου είπαμε ως πολίτες τι θέλουμε και τι όχι. Την 25η Ιουνίου το επιβάλλουμε με την ψήφο μας. Είναι ώρες ευθύνης αυτές για όλους μας. Ατομικής και συλλογικής. Η βούληση είναι ξεκάθαρη. Πρέπει όμως και να γίνει πράξη. Δεν δικαιολογείται τώρα χαλαρότητα. Τίποτα δεν είναι βέβαιο και τίποτα εξασφαλισμένο.

Δεν την τελειώσαμε τη δουλειά. Χρειάζεται να ξαναπάμε όλοι στις κάλπες και να στείλουμε το ίδιο ηχηρό μήνυμα, να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας, του τόπου μας, το δικό μας και των παιδιών μας, τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Οι νέοι συσχετισμοί διαμορφώθηκαν, όμως θα πάρουν σάρκα και οστά την Κυριακή 25 Ιουνίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την ξεκάθαρη θέση του ελληνικού λαού. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον ο πολίτης δεν ανταποκριθεί στο νέο κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές του επόμενου μήνα. Όλοι εμείς που με αποφασιστικότητα δείξαμε το δρόμο της επόμενης μέρας για την Ελλάδα μας, οφείλουμε να βάλουμε το πλοίο στη συγκεκριμένη ρότα.

Στην αμετανόητη στάση των ηττημένων των εκλογών, οφείλουμε να απαντήσουμε επενδύοντας στη φυγή προς τα μπρος. Να στηρίξουμε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την ουσιαστική, την πραγματική αλλαγή με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη, τις καλύτερες μέρες για όλους, την πρόοδο του τόπου, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που θα βάλουν την Ελλάδα στη σύγχρονη Ευρώπη ως ισότιμο και ισχυρό εταίρο.

Δεν πρέπει η κοινωνία μας να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο. Το σχέδιο υπάρχει και έχει κατατεθεί στους πολίτες σε όλη την προηγούμενη περίοδο. Το έργο υπάρχει και αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για το αύριο όλων μας. Δίνοντας την εμπιστοσύνη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ ξέρουμε με σιγουριά πού πηγαίνουμε τα επόμενα χρόνια. Ξέρουμε τι να περιμένουμε, ποιοι είναι οι στόχοι μας, ποια θα είναι η ζωή μας και η καθημερινότητά μας σε βάθος τετραετίας. Οι προφητείες, η κινδυνολογία, η τοξικότητα, οι άναρθρες κραυγές, οι εμμονές και οι ιδεοληψίες, η καταστροφολογία και η αλλοίωση της πραγματικότητας περνούν στο γραφικό παρελθόν μια και καλή στις 25 Ιουνίου.

Χωρίς έπαρση και αλαζονεία, χωρίς φανφάρες και έπαρση, χωρίς τελεσίγραφα και αδιέξοδα, χωρίς τοξικότητα και fake news, πορευόμαστε με την αλήθεια μας, με τους στόχους μας, με το έργο και το όραμά μας, με ταπεινότητα και σεβασμό σε όλους και κυρίως με σεβασμό στην εντολή των πολιτών.

Έχουμε χρέος απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας, στη χώρα μας να δώσουμε ξανά όλοι μαζί ενωμένοι τη μεγάλη μάχη. Θα είμαστε όλοι παρόντες στη νέα προεκλογική περίοδο, θα είμαστε όλοι στις κάλπες στις 25 Ιουνίου, για να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα, της δημιουργίας, της προκοπής, της ανάπτυξης, της προόδου και της ευημερίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε τίποτα να θολώσει το ισχυρό μήνυμα που στείλαμε την 21η Μαΐου.

Σε ένα μήνα η χώρα θα έχει σταθερή, ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με φερέγγυο, αξιόπιστο, συνεπή, αποφασιστικό και αποτελεσματικό πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Ο Φάνης Παπάς είναι βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ

Image