Skip to main content

Νοτοπούλου: Δεν θα αφήσουμε την πόλη να γυρίσει 20 χρόνια πίσω

Πλήθος κόσμου, ζωντανή μουσική από τους Veils in Red, τετράποδοι φίλοι και αρκετό κέφι στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Παρουσία πλήθους κόσμου, που κατέκλυσαν και εν τέλει... έκλεισαν κυριολεκτικά τον δρόμο της Αγίας Σοφίας, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, στελεχών καθώς και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκαν απόψε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Μαζί, Ανοιχτή Πόλη», Κατερίνας Νοτοπούλου.



Σε μια τελετή που θύμιζε περισσότερο γιορτή, με ζωντανή μουσική υπό τους ήχους των Veils in Red, τετράποδους φίλους και αρκετό κέφι, η Κατερίνα Νοτοπούλου, αφού περιηγήθηκε για πάνω από μια ώρα περιμετρικά του εκλογικού της κέντρου, χαιρετώντας παρευρισκομένους και περαστικούς, ανέβηκε στο βήμα και δήλωσε σίγουρη για την επιτυχία της στις εκλογές.



«Μήνυμα νίκης η σημερινή βραδιά, μιας Θεσσαλονίκης που είναι αποφασισμένης να προχωρήσει μπροστά» ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία της.

«Ξεκινάμε σήμερα λοιπόν από την Αγίας Σοφίας για να φτιάξουμε κάθε γειτονιά, για να φτιάξουμε την Τούμπα, την Ξηροκρήνη, την Τριανδρία, την Άνω Πόλη» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας το εκλογικό της κέντρο «έναν τόπο ζωής και αλληλεγγύης, έναν χώρο που μας κάνει και εμάς τους ίδιους να πιστεύουμε στη δυνατότητα».

Στη συνέχεια άφησε αιχμές για ακόμη μία φορά κατά μερίδας ανθυποψηφίων της επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την πόλη πίσω στους Ψωμιάδηδες, τους Παπαγεωργόπουλους και όλο το... "συναυτό σύστημα"».

«Ό,τι είχαν να δώσουν το έδωσαν και ό,τι είχαν να πάρουν το πήραν και αυτό. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γυρίσουμε είκοσι χρόνια πίσω, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε το τρένο της ανάπτυξης να περάσει και να φύγει από μπροστά μας» είπε κατηγορηματικά.

«Εμείς οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, βγαίνουμε μπροστά να φτιάξουμε μια εύκολη πόλη που να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες, τις ανάγκες των πολλών. Είμαστε πολλοί και πολλές, έχουμε όραμα, έχουμε θέληση και πείσμα. Είμαστε η επόμενη μέρα. Είμαστε μια Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη. Είμαστε μια Θεσσαλονίκη προοδευτική και δημοκρατική. Προχωράμε ΜΑΖΙ», κατέληξε.



Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, η Κατερίνα Νοτοπούλου μπήκε στο εκλογικό της κέντρο για να υποδεχθεί ξανά τους φίλους του συνδυασμού της.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία της, επέλεξε ένα «αρκετά διαφορετικά διαμορφωμένο εκλογικό κέντρο που αποτυπώνει τη φρεσκάδα και τη στροφή στη νέα γενιά».

Κούνιες για μικρούς φίλους, ειδικό ανυψωτικό μηχάνημα για ΑμεΑ, χώροι συνάθροισης, στολισμένο με λουλούδια καθώς και αρκετές οθόνες και videowall ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του εκλογικού κέντρου.

Σημειώνεται πως για τα εγκαίνια, η υποψήφια δήμαρχος κέρασε τους παρευρισκόμενους με ποτό, που ονόμασε «notopolitan».

Πριν τα εγκαίνια μία βόλτα στον χώρο έκανε και ο ανθυποψήφιος της, Χάρης Αηδονόπουλος που χαριτολογώντας τόνισε ότι η εμφάνισή του «Δεν σημαίνει τίποτα».


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, υφυπουργός Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), ο Ανδρέας Νεφελούδης, γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, ο Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Χρήστος Δουίτσης, συντονιστής νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ράγκος, περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, ο Στέλιος Παππάς, πρόεδρος του ΟΑΣΘ, ο Δημήτρης Δημητριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσαξιρλής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ και ο Μανώλης Λαμτζίδης, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.