Skip to main content

Σε επαγρύπνηση και στενή επαφή με τις γαλλικές αρχές η κυβέρνηση

Οι Αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες - Οι Γάλλοι ζήτησαν στοιχεία για το εάν πέρασαν από την Ελλάδα δύο άτομα

Για την κατάσταση ασφαλείας και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται συζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου με τους συναρμόδιους υπουργούς. 

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο Τύπου, ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, τον αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση ασφαλείας στη χώρα και τα επιπλέον μέτρα που απαιτούνται να ληφθούν, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Σε διαρκή σύσκεψη και εγρήγορση βρίσκονται απο το πρωί τα στελέχη της ΕΛΑΣ, που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. 

Όπως έγινε γνωστό απο πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες άλλων ξένων χωρών, σε επίπεδο ανταλλαγής πληροφοριών και ήδη έχουν αναλάβει δράση σε ό,τι αφορά άτομα που ενδεχομένως να έχουν σχέσεις με τζιχαντιστές.

Ειδικότερα, απο τις γαλλικές υπηρεσίες έχει ζητηθεί απο τις ελληνικές αρχές να ελέγξουν αν έχουν περάσει απο την χώρα μας δύο συγκεκριμένα άτομα, που τους απασχολούν στο πλαισιο των ερευνών για τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ταυτόχρονα έχουν δοθεί εντολές να ενταθεί η επιτήρηση χώρων και ατόμων στην Ελλάδα, ενώ για όλες τις ενέργειες ενημερώνεται συνεχώς ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, απο τον αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτρη Τσακνάκη και τον διοικητή της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι που να προκαλει ανησυχία για κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπηματος στην Ελλάδα, αλλά οι αρχές είναι σε στενή επαφή με τις αλλες χώρες και είναι σε επαγρύπνηση για κάθε ενδεχόμενο.