Skip to main content

Σε επέμβαση των ΗΠΑ ελπίζει ο Αμπάς

Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν για να πείσουν το Ισραήλ να ψηφίσει και νέο μορατόριουμ για τους εποικισμούς, για να μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.
Πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν για να πείσουν το Ισραήλ να ψηφίσει και νέο μορατόριουμ για τους εποικισμούς, για να μπορούν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς.

«Γιατί να μην πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν για να πείσουν το Ισραήλ να σταματήσει τους εποικισμούς; Επικεντρωνόμαστε στην ελπίδα και όχι στην αποτυχία. Δεν είναι μεγάλο πράγμα αυτό που ζητάμε, αντιθέτως αυτό που ζητάμε αφορά μόνο τους εποικισμούς», δήλωσε ο κ. Αμπάς σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, υπενθυμίζοντας ότι οι εποικισμοί είναι «παράνομοι».

Υπενθυμίζεται ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου τη Δευτέρα δήλωσε δημοσίως ότι προτίθεται να προχωρήσει σε ένα νέο μορατόριο διάρκειας δύο μηνών με αντάλλαγμα την αναγνώριση από τους Παλαιστίνιους του Ισραήλ ως «κράτος του εβραϊκού λαού», ένα αίτημα που απορρίφθηκε αμέσως από την παλαιστινιακή πλευρά η οποία επισήμανε ότι είναι ένα αίτημα που «δεν έχει καμία σχέση με την ειρηνευτική διαδικασία».