Skip to main content

Σε επιφυλακή η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς λόγω αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Για σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς

Σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή τέθηκαν - με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη – οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που εμπλέκονται στο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για την περιφερειακή ενότητα Κιλκίς.

«Η Π.Ε. Κιλκίς είναι σε επιφυλακή, διότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι αυξημένος. Καλούμε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνουν άμεσα την πυροσβεστική για οποιοδήποτε συμβάν αντιληφθούν» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, προσθέτοντας πως «είμαστε στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων με κάθε τρόπο και κάθε δυνατότητα που έχουμε».

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα παραμένει κρίσιμο ως προς τις καιρικές συνθήκες που ευνοούν την έναρξη και ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών, γι’ αυτό και εφίσταται η προσοχή σε όλους τους πολίτες, να αποφεύγονται ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη πυρκαγιάς από αμέλεια.