Skip to main content

Σε επιφυλακή στον Έβρο για τον κίνδυνο πλημμυρών

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο θα αποφευχθούν.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Κώστας Χουβαρδάς ότι τα πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο θα αποφευχθούν.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, αλλά τα αναχώματα είναι καταπονημένα» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι στην περιοχή Πύθιο η στάθμη του νερού έχει πέσει στα 5,60 μέτρα από 5,70. Όπως ανέφερε, η ροή των προερχόμενων από τη Βουλγαρία υδάτων φτάνει τα 745 κυβικά το δευτερόλεπτο, ενώ σε ορισμένες περιοχές του Έβρου φτάνουν και τα 940 κυβικά το δευτερόλεπτο, ωστόσο οι ποσότητες μειώνονται και θα μειωθούν και άλλο.

Πάντως, η περιφέρεια έχει ανακοινώσει προληπτικά ότι πρέπει να απομακρυνθεί το ζωικό κεφάλαιο και οι μηχανές από τις περιοχές που βρίσκονται σε κίνδυνο. Τις τελευταίες 24 ώρες, με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι παραποτάμιοι δήμοι ειδοποίησαν τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, να μη πλησιάζουν και να απομακρύνουν άμεσα από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές, μηχανήματα και ζώα.