Skip to main content

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας

Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των γιατρών του ιδρύματος να προχωρήσουν, από την προσεχή Δευτέρα, σε επίσ
Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και στην εξυπηρέτηση των πολιτών αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση των γιατρών του ιδρύματος να προχωρήσουν από την προσεχή Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλονται για τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων μηνών.

Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο της χθεσινής, γενικής συνέλευσης των γιατρών, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ιδρύματος. Στην κινητοποίηση θα μετάσχουν ειδικοί και ειδικευόμενοι γιατροί με τους τελευταίους, μάλιστα, να εμφανίζονται αποφασισμένοι να απέχουν και από τις εφημερίες του νοσοκομείου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πολλές κλινικές και τμήματα του ΓΝΛ θα αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα στην εφημέρευσή τους, ενώ εκτιμάται ότι η κινητοποίηση των γιατρών θα επιφέρει και αθρόες αναβολές προγραμματισμένων εξετάσεων και χειρουργείων.

 Οι γιατροί δηλώνουν ότι είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιήσει από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα, ενώ επί πλέον έχουν να λαμβάνουν αναδρομικά για τις εφημερίες που πραγματοποίησαν από τον Ιανουάριο του 2009, αφού αυτές δεν υπολογίσθηκαν ακόμη με βάση τις αμοιβές που προβλέπει η συλλογική σύμβαση, η οποία έγινε νόμος του κράτους και ισχύει για το 2009.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αποφασίστηκε να ενημερωθούν ο νομάρχης, ο δήμαρχος, οι βουλευτές και όλοι οι  φορείς του νομού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί, ζητώντας τη συμπαράστασή τους και την κατανόηση των πολιτών για τα προβλήματα που τυχόν θα ανακύψουν.