Skip to main content

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα οι γιατροί του νοσοκομείου Λάρισας διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των εφημεριών των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από σήμερα οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας διεκδικώντας την άμεση εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλει το κράτος για της δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών.

Η απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου, όπου καταγγέλθηκε και η απόφαση της κυβέρνησης για την περικοπή στις αμοιβές των γιατρών και του ίδιου του συστήματος υγείας. Νωρίς το πρωί οι γιατροί πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία της 5ης Υ.ΠΕ.

Η κινητοποίηση των γιατρών οδηγεί από σήμερα στην αναβολή τακτικών χειρουργείων καθώς προγραμματισμένων εξετάσεων στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Λάρισας , με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δεκάδες πολίτες. Οι γιατροί  καταγγέλλουν ότι με τις αποφάσεις της η κυβέρνηση περικόπτει κρίσιμες δαπάνες, ακυρώνει αναγκαίες προσλήψεις και καταργεί στην ουσία την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπέγραψαν πριν ένα χρόνο με την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας. 

Προσθέτουν, δε, ότι οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δεδουλευμένων έχουν λάβει επιδημικό χαρακτήρα ενώ οι περικοπές στις αμοιβές τους είναι οι μεγαλύτερες, με διαφορά, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα της αδιαφορίας και του ζοφερού μέλλοντος που επιφυλάσσεται για τη δημόσια υγεία.