Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δ. Πυλαίας-Χορτιάτη για την αντιμετώπιση του χιονιά

Ενισχυμένος και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο στόλος των οχημάτων του δήμου που έχει στη διάθεσή του συνολικά περισσότερα από 30 εκχιονιστικά

Με τα εκχιονιστικά μηχανήματα σε πλήρη ετοιμότητα και όλες τις υπηρεσίες του σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη προκειμένου να αντιμετωπίσει κάθε έκτακτο ή ακραίο καιρικό φαινόμενο στη διάρκεια του χειμώνα.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχείου Πανοράματος και υπό την προεδρεία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, τελική σύσκεψη, όπου εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία των υπηρεσιών του δήμου για τον αποχιονισμό.

Στη σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2019 και παράλληλα λεπτομερής σχεδιασμός των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των χειμερινών φαινομένων. Παραβρέθηκαν οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Γιάννης Καρτάλης και Γιάννης Ντίτσιος, με τους δημοτικούς συμβούλους Οδυσσέα Τζαμάλ Μαάιτα και Αρτέμιδα Αγαθοκλέους, προϊστάμενοι των υπηρεσιών του δήμου και εκπρόσωποι της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, του ΕΚΑΒ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΥΑΧ, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας. Συζητήθηκαν το σύνολο των θεμάτων που έχουν σχέση με τον καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του δήμου ενόψει του χιονιά, αλλά και ζητήματα που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ του δήμου, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των νοσοκομείων και των κλινικών της περιοχής, των εθελοντικών ομάδων, που δραστηριοποιούνται στον δήμο.

«Είμαστε και φέτος πανέτοιμοι αν χρειαστεί για τη μάχη με τον χιονιά. Η διοίκηση, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επιφυλακή και οι συμπολίτες μας μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς και βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Ενισχύσαμε τον στόλο των οχημάτων μας και ολοκληρώσαμε με επιτυχία αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις σε τρία πολύ ευαίσθητα σημεία της Πυλαίας:  στην περιοχή Δελφών και Εγνατίας, στο ρέμα Σταγειρίτη και στα Πυλαιώτικα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διευθέτηση του ρέματος της Κυψέλης. Με αυτό τον τρόπο θωρακίζουμε την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής σώζοντας ανθρώπινες ζωές και περιουσίες», σημείωσε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, που έδωσε σαφείς αλλά και λεπτομερείς οδηγίες προκειμένου να είναι όλα και όλοι στις θέσεις τους.

Ενισχυμένος και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται φέτος και ο στόλος των οχημάτων του δήμου που έχει στη διάθεσή του συνολικά περισσότερα από 30 εκχιονιστικά και άλλα οχήματα εκ των οποίων τα 14 στην περιοχή του Χορτιάτη, 9 στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος, καθώς επίσης 8 μικρότερα εκχιονιστικά -4 «διαβολάκια» και 4 JCB- για τις στενότερες οδούς και τα πιο δύσκολα σημεία των δρόμων. Επιπλέον στη διάθεση του δήμου βρίσκονται 6 υδροφόρες-αλατιέρες, καθώς και άλλα βοηθητικά οχήματα με πλήρη εξοπλισμό και με το αντίστοιχο προσωπικό καθώς και περισσότερους από 2.500 τόνους αλάτι. Στον σχεδιασμό προβλέπεται τα δημαρχεία σε όλες τις πρώην δημοτικές ενότητες να λειτουργούν σε 24ωρες βάρδιες για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού και να παραμείνουν ανοικτά συνεχώς.