Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δήμος Νεάπολης- Συκεών για τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Το σύνολο του μηχανισμού του δήμου Νεάπολης - Συκεών θα παραμείνει σε διαρκή επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καταστάσεων.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την αντιμετώπιση πιθανών κρίσεων από τα επικείμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Το σύνολο του μηχανισμού του δήμου θα παραμείνει σε διαρκή επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων καταστάσεων, με τους πολίτες να μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου με τις υπηρεσίες του δήμου για έκτακτα περιστατικά. Ήδη έχουν διανεμηθεί σάκοι με αλάτι σε δημοτικά κτήρια που μπορούν να προμηθεύονται οι πολίτες σε περίπτωσης ανάγκης.

Η κατάσταση αναλύθηκε διεξοδικά σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, και με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Αλέκου Σιμητόπουλου, Τεχνικών Έργων Αντώνη Σαουλίδη και Πολεοδομίας Στέλιου Γκατζέ, όπως επίσης και υπηρεσιακών στελεχών, με τον δήμαρχο να δίνει οδηγίες και εντολές για την εγρήγορση ολόκληρου του μηχανισμού.

Ταυτόχρονα, με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Σίμος Δανιηλίδης καλεί την Περιφέρεια να έχει «ως πρώτη προτεραιότητά της τη σε 24ωρη βάση φροντίδα της λεωφόρου Γ.Παπανικολάου ώστε να είναι ασφαλής και απρόσκοπτη η κίνηση των ασθενοφόρων προς το νοσοκομείο».
 
Ανακοίνωση-οδηγίες

Μετά το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που ισχύει από σήμερα Τετάρτη 2.1.2019 έως και αύριο  Πέμπτη 3.1.2019, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νεάπολης-Συκών με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί:

Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά,
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο, τη ραγδαία βροχόπτωση ή χαλαζόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές,
Να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία, Πυροσβεστική Υπηρεσία, κ.λπ., και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του δήμου Νεάπολης-Συκεών,
Να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφύγουν  την αιχμή των καιρικών φαινομένων,
Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου,
Να προσέξουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις αλλά και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες,
Να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες εάν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο,
Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού),
Να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τηλέφωνα ανάγκης - Πληροφορίες

- Δημ. Κατάστημα Πεύκων (Λ. Ειρήνης 19) – Τηλ.: 2313.50222
- Γραφείο Πολιτικής Προστασίας – Τηλ.: 2313.502229