Skip to main content

Σε ετοιμότητα ο δήμος Ωραιοκάστρου για ακραία καιρικά φαινόμενα

Σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης θα δοθεί προτεραιότητα για παροχή βοήθειας σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Το προηγούμενο διάστημα έγιναν οι απαραίτητες προετοιμασίες και εργασίες, ώστε εφόσον χρειαστεί να είναι έτοιμο προς χρήση το αλάτι αποχιονισμού που υπάρχει σε αποθήκες στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου. Επίσης, ποσότητες αλατιού συσκευάστηκαν σε σακιά, για να είναι δυνατή η χρήση τους από τους πολίτες.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συγκάλεσε σύσκεψη για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Δρυμού, Κωνσταντίνος Πατσαλάς, Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου, Μελισσοχωρίου, Αθανάσιος Μοσχόπουλος, Μεσαίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νέας Φιλαδέλφειας, Νίκος Γιαϊλατζόγλου, Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος και Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου.

Ο δήμαρχος ζήτησε να γίνουν άμεσα όποιες ενέργειες χρειάζεται στις περιοχές ευθύνης των προέδρων, με στόχο να είναι σε θέση οι αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τονίστηκε ότι σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης θα δοθεί προτεραιότητα για παροχή βοήθειας σε άτομα τρίτης ηλικίας και σε πολίτες που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Επίσης, αναφέρθηκε πως χρειάζεται να υπάρχει κατάλληλη ενημέρωση, ώστε οι πολίτες να σταθμεύουν τα οχήματα σε σημεία όπου δεν θα εμποδίζεται η διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.

Τέλος, καταρτίστηκε κατάλογος με τα τηλέφωνα, στα οποία μπορούν να καλούν οι πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.