Skip to main content

Σε ετοιμότητα η νομαρχία Θεσσαλονίκης για το ΕΚΑΣ

Έτοιμη δηλώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκη για την καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε 50.000 δικαιούχους (ΑΜΕΑ και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες).
Έτοιμη δηλώνει η νομαρχία Θεσσαλονίκη για την καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης σε 50.000 δικαιούχους (ΑΜΕΑ και κοινωνικά ευπαθείς ομάδες). Ωστόσο, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης προειδοποιεί ότι, εάν η πολιτεία δεν δώσει τις απαραίτητεςδιευκρινίσεις, τότε θα υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην πληρωμή του ΕΚΑΣ.

 «Αν και το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει στείλει ακόμη ερμηνευτική εγκύκλιο στις κατά τόπους Νομαρχίες, για να καθορίσει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους, η νομαρχία Θεσσαλονίκης δείχνει καθημερινά το κοινωνικό της πρόσωπο», τονίζει με ανακοίνωσή του ο νομάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος σημειώνει ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης είναι μια από τις πρώτες στην Ελλάδα, που καταβάλλει εγκαίρως τα επιδόματα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση,  η νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με την αποστολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ώστε με την εκταμίευση της αναλογούσας πίστωσης να καταβληθεί αμέσως το επίδομα στους δικαιούχους.