Skip to main content

Αντιπολεμικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη για τη Μέση Ανατολή (vid)

Δύο αντιπολεμικά -αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια διοργάνωσαν το πρωί του Σαββάτου πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και σωματεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την κλιμάκωση της διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν.

Μέλη της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ φτάνοντας έξω από το αμερικανικό προξενείο επί της Τσιμισκή έκαψαν μία σημαία των ΗΠΑ (δείτε εδώ).

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου με πανό και μικροφωνική ζητούσαν να ακυρωθούν οι βάσεις και τα πυρηνικά και καλούσαν σε συνεχή αγώνα ενάντια στο «σάπιο σύστημα» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. «Κάθε νέα τους επέμβαση συνοδεύεται από ένταση της στρατιωτικής παρουσίας και από πολεμικές επιχειρήσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, Νίκος Ζώκας, σε ομιλία του. Παρών στο συλλαλητήριο ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Την ίδια ώρα, πορεία στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΙΑ, της ΛΑΕ και της ΟΚΔΕ, οι οποίοι σταμάτησαν και έξω από το αμερικανικό προξενείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Όχι στον πόλεμο, καμία εμπλοκή της Ελλάδας, έξω οι βάσεις, όχι στους εξοπλισμούς» αναγραφόταν στο πανό της κεφαλής της πορείας. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας.