Skip to main content

Πανό στον Λευκό Πύργο από τους εργαζόμενους του Γεννηματάς (vid)

Οι εργαζόμενοι αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το νοσοκομείο, επί της Εθνικής Αμύνης, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την εξαίρεση του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», καθώς και των νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» από την υπαγωγή τους στο Υπερταμείο ζητούν εργαζόμενοι του Γεννηματάς και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που πραγματοποίησαν σήμερα κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι αφού συγκεντρώθηκαν αρχικά έξω από το νοσοκομειακό ίδρυμα, επί της Εθνικής Αμύνης, ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Όταν έφτασαν στον Λευκό Πύργο, ανήρτησαν για λίγο ένα πανό πάνω στο μνημείο, συμβολικά - όπως ισχυρίστηκαν - καθώς και αυτό εντάσσεται στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Μάλιστα, όταν εργαζόμενοι στον Λευκό Πύργο έκοψαν τα σχοινιά του πανό, οι διαδηλωτές απάντησαν: «Την προηγούμενη εβδομάδα χειροκροτούσατε όταν αναρτήθηκε το πανό του ΣΥΡΙΖΑ. Το δικό μας, μας το κόβετε».



«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται» δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αναφορικά με την ένταξη νοσοκομειακών ιδρυμάτων αλλά και αρχαιολογικών χώρων στο ΕΤΑΔ, υποστηρίζοντας πως σε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο τελευταίος δήλωσε: «Μας είπε ότι βιαζόταν να κλείσει την τέταρτη αξιολόγηση για αυτό δεν ελέγχθηκαν τα ακίνητα που εντάχθηκαν στο Υπερταμείο».

Να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του Υπερταμείου ζήτησαν από την πλευρά τους και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Ν. Γεννηματάς, Πέτρος Κετικίδης και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο Ν. Άγιος Δημήτριος, Δημήτρης Μαυρόπουλος.