Skip to main content

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Σπουδαστές, μέλη διαφόρων φοιτητικών συλλόγων, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια και κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου.

Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης από μελη της Πανσπουδαστικής.

Σπουδαστές, μέλη διαφόρων φοιτητικών συλλόγων, ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και παροχή δωρεάν σίτισης, μεταφοράς και αναλώσιμων.

«Θέλουμε να διεκδικήσουμε και να μας ακούσουν μέχρι το υπουργείο σήμερα, τα πτυχία μας να έχουν αντίκρισμα και να βγαίνουμε από τα πανεπιστήμια καταρτισμένοι επιστήμονες και όχι άνεργοι με πτυχίο», τόνισε μιλώντας στη Voria.gr  η Εύα Κελεσίδου, εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Ιστορίας Αρχαιολογίας.

Αναφορικά με το ζήτημα του εμπορίου ναρκωτικών μέσα στο πανεπιστήμιο και του ασύλου, η ίδια τόνισε πως η συγκεκριμένη φοιτητική παράταξη θεωρεί «υποκριτικό η ίδια η κυβέρνηση που διοργάνωνε ναρκοφεστιβάλ πριν από λίγους μήνες όπως το cannabis expo και θελει να περάσει νομοσχέδιο για νομιμοποίηση της κάνναβης να μας λέει ότι μέσα στα πανεπιστήμια επικρατεί αυτή η κατάσταση με τις ναρκοπιάτσες».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως η αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια δεν θα λύσει τίποτα καθώς ναρκοπιάτσες υπάρχουν και έξω από το ΑΠΘ, όπως στη Ναυαρίνου και τη Ροτόντα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας οι φοιτητές πέρασαν μπροστά από το Αμερικάνικο Προξενείο στην οδό Τσιμισκή και κόλλησαν αφίσες.