Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκαν οι πορείες - Ανοιχτοί οι δρόμοι

Στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Περίπου 1.000 άτομα μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και μετά τις 11.00 ξεκίνησαν πορεία. Τα άτομα μέσω των οδών Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου, πέρασαν μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και συνέχισαν επί της Αγ. Δημητρίου.

Τα άτομα όταν πέρασαν μπροστά από το ΕΚΘ έγραψαν στην είσοδο τουν κτηρίου με σπρέι «ΣΕΒ και ΓΣΕΕ συναινούν, τσακίζουν τους εργάτες τα κέρδη να αυξηθούν» και διαλύθηκαν.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησε και η «Κοινωνικής Συμμαχίας» των φορέων της πόλης. Διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας.

Μετά τις 11.00 περίπου 150 άτομα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα με κατεύθυνση προς το ΥΜΑΘ. Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Ιασωνίδου και Αγ. Δημητρίου.

Τα άτομα, μόλις έφτασαν μπροστά από το ΥΜΑΘ, διέξοψαν τις ομιλίες από τη συγκέντρωση της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα. Έπειτα συνέχισαν την πορεία τους και κατευθύνθηκαν προς την οδό Τσιμισκή. Εκεί πέταξαν μπογιές στο κτήριο του ΕΒΕΘ και φώναξαν συνθήματα.

Νωρίτερα, προσυγκεντρώσεις είχαν πραγματοποιήσει άτομα της Οργάνωσης Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ) και της ΛΑΕ στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας καθώς και μέλη της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Αγνώστου Στρατιώτη.

 

Φωτογραφία αρχείου