Skip to main content

Κρέμασαν γραβάτες στα κάγκελα του ΥΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη (φωτο +vid)

Μία γυναίκα κρεμάστηκε από τα κάγκελα του ΥΜΑΘ με ένα κασκόλ θέλοντας να δείξει τον στραγγαλισμό με τον οποίο απειλούνται οι επιστήμονες.

του Βλάση Καμπάνη

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των επιστημόνων της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. 

Περίπου 3.000 δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, μηχανικοί και φαρμακοποιοί, κρατώντας πανό στα χέρια, συγκεντρώθηκαν στο Λευκό Πύργο στις 12 το μεσημέρι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των επιστημονικών φορέων και δη των: ΤΕΕ/ΤΚΜ, Ιατρικού Συλλόγου, Δικηγορικού Συλλόγου, Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Οδοντιατρικού Συλλόγου και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων υπογράμμισαν ότι δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω στον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενώ το ίδιο μήνυμα έστειλαν και οι διαδηλωτές με συνθήματα, όπως «Κατρούγκαλε, ντροπή σου παραιτήσου», «Το ασφαλιστικό δεν θα περάσει», «Δεν θα περάσει ο νόμος που μας πετάει στον δρόμο».

Η πορεία μέσω κεντρικών οδών κατέληξε λίγο πριν τις 2 μμ στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επέδωσαν ψήφισμα. Εκεί μία γυναίκα κρεμάστηκε από τα κάγκελα με ένα κασκόλ θέλοντας να δείξει τον στραγγαλισμό με τον οποίο απειλούνται οι επιστήμονες, ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της υπουργού Μακεδονίας Θράκης και της κυβέρνησης: «Κόλλια θυμήσου τη δικηγορία, παράτα το γραφείο και έλα στην πορεία», «Γραβάτα, γόβα και σκαρπίνι αυτό το ασφαλιστικό στα χαρτιά θα μείνει», «Με τέτοιες εισφορές θα κλείσουν τα γραφεία, θα έχετε απέναντι όλη την κοινωνία».

Στο τέλος της συγκέντρωσης οι επιστημονικοί φορείς έδωσαν ραντεβού για νέα κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα.