Skip to main content

Για 7η χρονιά η Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (vid)

Φέτος ήταν η έβδομη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η Πορεία Μνήμης, για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Με λευκά μπαλόνια που έγραφαν «ποτέ ξανά» ανα χείρας, δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε, για άλλη μια χρονιά χρονιά.

Φέτος ήταν η έβδομη χρονιά που πραγματοποιήθηκε η πορεία αυτή, η οποία σηματοδοτεί την αρχή του ολοκαυτώματος για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που περπάτησαν μέχρι τον τότε σιδηροδρομικό σταθμό για να επιβιβαστούν στα τρένα που τους οδήγησαν στο Άουσβιτς. Εκτιμάται ότι έλαβαν μέρος στην φετινή πορεία περισσότερα από 1.500 άτομα.



«Η πορεία αυτή είναι ένας θεσμός ο οποίος και θέλουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Σήμερα από εδώ, διατρανώνουμε ότι ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός δεν μπορούν να επικρατούν πια», τόνισε με τη σειρά του ο πρόεδρος της ισραηλητικής κοινότητας Δαυίδ Σαλτιέλ.

Στην πορεία συμμετειχαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, η πρέσβειρα του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν Άμπα, ο Γερμανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, Βάλτερ Στέχελ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πέτρος Λεκάκης, Γιώργος Ορφανός, Κατερίνα Νοτοπούλου, Σπύρος Βούγιας, Νίκος Ταχιάος και Χάρης Αηδονόπουλος.