Skip to main content

Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για το Οικονομικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη

Από τις κάλπες θα αναδειχθούν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης Αντιπροσωπείας του ΟΕΕ από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες ΔΣ

Ομαλά εξελίσσεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων διοικήσεων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας καθώς και στα 16 επιμέρους περιφερειακά παραρτήματα. Ειδικότερα, στις σημερινές εκλογές συμμετέχουν οκτώ παρατάξεις με συνολικά 1.201 υποψηφίους.

Στο μητρώο του ΟΕΕ είναι εγγεγραμμένα περί τα 122.000 μέλη ωστόσο, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα ταμειακώς τακτοποιημένα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 41.000. Στις σημερινές εκλογές υπολογίζεται ότι θα ψηφίσουν περί τους 20.000.

Από τις κάλπες θα αναδειχθούν τα διακόσια μέλη της Συνέλευσης Αντιπροσωπείας του ΟΕΕ από την οποία θα προκύψει στη συνέχεια το 15μελες διοικητικό συμβούλιο. Παράλληλα, θα εκλεγούν οι 7μελεις διοικήσεις των επιμέρους περιφερειακών τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας στο οποίο εκπροσωπούνται οι οικονομολόγοι από τους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Στη Θεσσαλονίκη τα εκλογικά τμήματα βρίσκονται στο σχολικό συγκρότημα της οδού Ικτίνου. Η προσέλευση το πρωί ήταν κάπως υποτονική, ωστόσο, ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση γεγονός που, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΕΕ, είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε παράταξη της εκλογικής διαδικασίας και μετά τις έξι το απόγευμα που έχει οριστεί να κλείσουν οι κάλπες.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι και οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Κούπκας με την Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – Συνεργαζόμενοι και Γιώργος Αβαρλής με την παράταξη Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδας, στο στιγμιότυπο μαζί με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα.