Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο - Συνθήματα για το οκτάωρο (φωτο+vid)

Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Εργατική Πρωτομαγιά και κατά της κυβερνητικής πολιτικής για τα εργασιακά.

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου η πορεία του ΠΑΜΕ. Μπροστά από το Αμερικανικό Προξενείο στην Τσιμισκή τα μέλη του ΠΑΜΕ φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα.

Η πορεια έκανε μια μικρή στάση στο εργοτάξιο του μετρό στην οδό Βενιζελου, όπου ήταν παλιά το μνημείο του εργάτη για να καταθέσουν στεφάνι.

Η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, κατέληξε μπροστά από το ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νέου αντεργατικού νομοσχεδίου.

Με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια από το οκτάωρο» μέλη των συνδικάτων του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου, τιμώντας παράλληλα την Εργατική Πρωτομαγια.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Πορεία της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την Πρωτομαγιά

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Λεωνίδας Στολτίδης δηλώνει οτι οι αγώνες των εργατών του Σικάγου, συνεχίζονται καθώς η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική.

Σημειώνει ότι η εργατική τάξη παρά τις δυσκολίες θα περάσει με όρους αντεπιθέσης για να ολοκληρώσει το ρόλο της ιστορικής της αποστολής, που είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από άνθρωπο.

Από την πλευρα του ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό τόνισε ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούν για να μην καταργηθει το οκτάωρο.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση να μην διανοηθεί να καταργήσει την οκταωρη εργασια και τα δικαιώματα μας» σημείωσε ο ίδιος.

Την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τιμούν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΕΔΟΘ, της ΕΑΚ, και συνδικάτα της ΑΔΕΔΥ, μπροστά από το μνημείο του Εργάτη, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε ότι η σημερινή απεργία είναι ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην χρησιμοποιήσει την απεργία ως ευκαιρία να αποδομήσει τα εργατικά δικαιώματα.

Η Κατερίνα Νοτοπουλου δήλωσε ότι οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις αποδεικνύουν πως ο κόσμος της εργασίας αντιτίθεται στο ανάλγητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί το οκτάωρο και βασικά εργασιακά κεκτημένα, απελευθερώνει τις απώλειες, φέρνει απλήρωτες υπερωρίες και περιορίζει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Πορεία πραγματοποίησαν και μέλη της ΛΑΕ και ΚΕΕΡΦΑ, όπου νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγ. Σοφίας.