Τρίτη 31 Μαρτίου 2020
x

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 100 εκατ. αναμένεται να εκταμιευθεί άμεσα από την Ε.Ε. για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί στη χώρα μας.

Με τον Επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη, συναντάται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ποσό των 100 εκατομμυρίων αναμένεται να εκταμιευθεί άμεσα από την Ε.Ε. για την ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ήδη κινείται η διαδικασία για την υλοποίηση της απόφασης να διατεθούν 700 εκατομμύρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στα κράτη-μέλη που υφίστανται την προσφυγική πίεση και όπου επιβάλλεται η εξασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων.

Μέχρι όμως να εξασφαλιστεί και να εκταμιευθεί το ποσό αυτό, με εντολή του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δ. Αβραμόπουλου μεταφέρθηκαν προσωρινά 100 εκατομμύρια από τον προϋπολογισμό του χαρτοφυλακίου του, στο χαρτοφυλάκιο του αρμοδίου Επιτρόπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια Χρ. Στυλιανίδη, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της Ε.Ε., τις οποίες επικαλείται η ίδια πηγή, τα 510 εκατομμύρια για τα ελληνικά εθνικά προγράμματα είναι πάντα στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης και θα πρέπει άμεσα να αρχίσουν να απορροφούνται. Την ίδια ώρα έχουν άμεσα εγκριθεί, πάντα κατά προτεραιότητα, όλα τα αιτήματα της Ελλάδας για επείγουσα χρηματοδότηση, που σχετίζονται με το μεταναστευτικό, ύψους προς το παρόν 40 εκατομμυρίων.

Η Ε.Ε. με απόφαση του Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ιθαγένειας έχει ταυτόχρονα εγκρίνει και 100 εκατομμύρια προς την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για άμεση υποστήριξη της χώρας στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ