Skip to main content

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Δρίτσα με εργαζόμενους στα λιμάνια

Αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών - Η ΟΜΥΛΕ ζητεί γραπτές δεσμεύσεις για τα εργασιακά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρή Δρίτσα, με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), σε ένα τετ α τετ για το οποίο σας είχε ενημερώσει χθες η Voria.gr. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί την ύστατη προσπάθεια για συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών.

Σε αντίθεση με την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, η ΟΜΥΛΕ συνεχίζει τις πολυήμερες κινητοποιήσεις της. Τα μέλη της συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξαν στο υπουργείο.

Ήδη η Ομοσπονδία έχει ανακοινώσει ότι θα αποστείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας, ζητώντας να γίνει απαλοιφή της φράσης «κατάργηση του Γενικού Προσωπικού Κανονισμού από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ» που βρίσκεται σε διάταξη της νέας σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ, ενώ θα ζητούνται γραπτές δεσμεύσεις αναφορικά με τη δυνατότητα μετάταξης εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Την ίδια ώρα, τα σοβαρά προβλήματα στον χώρο των εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζονται τόσο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όσο και στο λιμάνι του Πειραιά.