Skip to main content

Κοτζιάς σε Τετραμερή Σύνοδο:Σπουδαία ημέρα για τις χώρες μας(φωτο+vid)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πΓΔΜ..

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ξεκίνησε η εναρκτήρια συνάντηση των υπουργών που συμμετέχουν στην 3η Υπουργική Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας που πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στη Σύνοδο προσήλθε ευδιάθετος ο κ. Κοτζιάς ο οποίος τόνισε ότι είναι «μία σπουδαία ημέρα για τις χώρες μας» προσθέτοντας ότι το δείπνο εργασίας χθες το βράδυ διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Ερωτηθείς για το αν συζητήθηκε στο χθεσινοβραδινό δείπνο εργασίας το θέμα της ονομασίας, αποκρίθηκε χαμογελώντας πως αυτά δεν συζητούνται και με τους τέσσερις (ΥΠΕΞ) παρόντες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Κοτζιάς θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

O υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του από τις άλλες τρεις χώρες και θα εξετάσουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις υποδομές και τα δίκτυα μεταφορών (οδικά, σιδηροδρομικά), ενώ θα αναζητήσουν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας που θα συμβάλει στην επαύξηση των επαφών και της διαδραστικότητας μεταξύ των οικονομιών της περιοχής.

Επίσης, o αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του και θα συζητήσουν την περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας στα επιμέρους ειδικά θέματα, με έμφαση στην συνεργασία μεταξύ των αστυνομιών, στην καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος και στην πολιτική προστασία, ιδίως στον τομέα της πυρασφάλειας.

Η 3η Συνάντηση γίνεται σε διάστημα μόλις 6 μηνών από την 2η που είχε πραγματοποιηθεί και πάλι στην Θεσσαλονίκη