Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΥΡΗΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΑΤΤΙΚΗ, ΦΩΚΙΔΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα επί της οδού Αντώνη Πρέκα και στην Κακή Βίγλα, όπως και στη Δυτική Αχαΐα στην περιοχή Κάτω Αλισσός.

Διαδοχικά πύρινα μέτωπα στην Αττική και τη Λάρισα από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αρχικά, πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί, όπου επιχειρούν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα, καθώς κι εθελοντικά οχήματα.

Αντιθέτως, να θέσουν άμεσα υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής κατάφεραν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής, όπου κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Προληπτικά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Λαυρίου στο ύψος της β΄ και γ΄ εισόδου Κερατέας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ιτέα Φωκίδας. Επί ποδός βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα επί της οδού Αντώνη Πρέκα και στην Κακή Βίγλα, όπως και στη Δυτική Αχαΐα στην περιοχή Κάτω Αλισσός, καθώς και στην Ηλεία στην περιοχή Καρδαμάς του δήμου Ήλιδας.  

Παράλληλα, χαμηλή βλάστηση καίγεται στην περιοχή Άνω Βούναινα Λάρισας, όπου έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη Petzetel.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ