Skip to main content

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Σανταμέρι Αχαΐας και στην Σαλαμίνα

Στην Αχαΐα επιχειρούν δυνάμεις της πυροσβεστικής με 15 οχήματα, 30 πυροσβέστες, ενώ 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα σπεύδουν στη Σαλαμίνα.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή στο Σανταμέρι Αχαΐας. Επιτόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 15 οχήματα, 30 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει κι ένα ελικόπτερο.

Στο μεταξύ, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή Συχαινών, κοντά στην Πάτρα.

Νωρίτερα πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται οικισμοί, αλλά δεν κινδυνεύουν αυτή την ώρα, σύμφωνα με όσα τόνισε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων,εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σημείο επιχειρούν τώρα 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων, 2 υδροφόρες και από πλευράς εναέριων μέσων, 2 αεροσκάφη.

Λόγω της πυρκαγιάς πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας στα εξής σημεία, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας: Στη λεωφόρο Κακής Βίγλας, από το ύψος της εκκλησίας της Αγίας Ζώνης έως την παραλιακή λεωφόρο και στην περιφερειακή λεωφόρο, από το ναό έως την περιοχή Σελήνια.