Skip to main content

Καταυλισμό στην Αριστοτέλους στήνουν οι πρόσφυγες (φωτο+vid)

Περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν το μεσημέρι με τα πόδια από τα Διαβατά και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οδού Μοναστηρίου

Την πρόθεσή τους να στήσουν αντίσκηνα μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, εκφράζουν πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το Κέντρο Φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά.

Περίπου 100 άτομα ξεκίνησαν το μεσημέρι με τα πόδια από τα Διαβατά και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, μέσω της οδού Μοναστηρίου, κατευθυνόμενοι προς την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί η Αστυνομία απέτρεψε τη συνέχιση της πορείας, με τους πρόσφυγες να συγκεντρώνονται μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, όπου, όπως διαμηνύουν, θέλουν να παραμείνουν για μία έως δύο ημέρες. Ακολούθως θα αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

«Είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες», «Είμαι ενάντια στην τρομοκρατία» και «Είμαστε όλοι πρόσφυγες», είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν ή αναγράφονται σε πανό πλακάτ που σηκώνουν, ζητώντας, παράλληλα, να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για άνοιγμα των συνόρων και συνέχιση του ταξιδιού τους προς την Κεντρική Ευρώπη.

Στην πορεία των προσφύγων συμμετέχουν και αλληλέγγυοι από διάφορες αντιρατσιστικές οργανώσεις.