Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα για ελληνοτουρκικά και οικονομία

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής και τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μπαίνοντας ο κ. Τσίπρας είπε «γεια σου, Κυριάκο», η απάντηση ήταν «γειά σου Αλέξη» και ακολούθησε ο χαιρετισμός με τους αγκώνες, «ο μόνος αποδεκτός χαιρετισμός λόγω κορωνοϊού», όπως είπε ο πρωθυπουργός. Ακολούθως ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «έχουμε πολλά θέματα σήμερα» και ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «θα έχουμε άνεση χρόνου να τα συζητήσουμε».

Η συνάντηση γίνεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει, λόγω των εξελίξεων στο Αιγαίο, να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ.

Το πρόγραμμα των συνταντήσεων του πρωθυπουργού

- Στις 13:30, με την πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

- Στις 18:15 με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο.

- Στις 19:30 με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, στις 9:30.