Skip to main content

Με παλμό το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Περίπου 600 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης σε όλα τα σχολεία ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου.

Περίπου 600 μαθητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και λίγο μετά τις 13.00 ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. «Σήμερα το μάθημα δεν έχει απουσίες, στους δρόμους του αγώνα παίρνουμε παρουσίες», είναι το σύνθημα που φωνάζουν οι μαθητές.

Από την πορεία δεν έλειψαν και τα συνθήματα για τον νέο υπουργό Παιδείας Κώνσταντίνο Γαβρόγλου, τον οποίο προειδοποίησαν για καταλήψεις. «Γαβρόγλου να πίνεις φραπέ όταν θα ξενυχτάς στην τιβι να μετράς καταλήψεις και όλους εμάς», ήταν το σύνθημα για τον νέο υπουργό.

Όταν οι μαθητές έφτασαν στο υπουργείο, έκαψαν μπροστά στην πύλη μια σημαία της Ε.Ε. και έπειτα συνέχισαν την πορεία τους. Το συλλαλητήριο κατέληξε στο ΕΚΘ όπου θα συνεδριάσει το συντονιστικό των μαθητών για να αποφασίσουν τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση των και καλεί τους καθηγητές με τη συμμετοχή τους να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών.