Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φοιτητικές εστίες στην παλιά ΔΕΗ στην οδό Παπαναστασίου

Σε υπερσύγχρονες φοιτητικές εστίες μετατατρέπεται το κτήριο που στέγαζε τη ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης στην οδό Παπαναστασίου.

Toν δρόμο της κατασκευής υπερσύγχρονων φοιτητικών εστιών, με όλες τις ανέσεις παίρνει το κτήριο, που στέγαζε τη ΔΕΗ ανατολικής Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Παπαναστασίου και Πριάμου.  

Το κτήριο πέρασε στα μέσα του 2019 στην ιδιοκτησία ομίλου ελληνικών συμφερόντων, στον οποίο μετέχουν και Ισραηλινοί επενδυτές, που ασχολείται με την αγορά και ανάπτυξη ακινήτων.

Στόχος του ομίλου που διαθέτει μακρά εμπειρία στην ανάπτυξη ακινήτων και υλοποιεί το project στο πενταόροφο κτήριο, είναι να δημιουργήσει μοντέρνα διαμερίσματα που θα προσφέρουν στους φοιτητές έναν άνετο τρόπο ζωής προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους.

Πλέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το project ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά προκειμένου να δημιουργηθούν 148 φοιτητικές εστίες από 25 έως 45 τμ, επιπλωμένες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ώστε οι ένοικοι τους να απολαύσουν την περίοδο των φοιτητικών τους χρόνων.

Οι εργασίες στο κτήριο ξεκίνησαν στις αρχές του έτους και στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των φοιτητικών εστιών να είναι έτοιμο για να υποδεχτεί τους νέους φοιτητές από τον Σεπτέμβριο του 2020. Το σύνολο του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020.
 
Στο ισόγειο του κτηρίου, που εκτείνεται σε 10.500 τμ και πέντε ορόφους, θα λειτουργήσει σούπερ μάρκετ, λύνοντας… τα χέρια των φοιτητών που θα κατοικούν στην Παπαναστασίου 63, από τα καθημερινά τους ψώνια.

Στο πίσω μέρος του κτηρίου, στην οδό Κοσμίδη θα λειτουργήσει έτερος χώρος, για τον οποίο ακόμη οι ιδιοκτήτες του βρίσκονται σε συζητήσεις.  

Επιπρόσθετα στο κτήριο θα λειτουργεί καφέ, θα υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, χώροι πλυντηρίων, γυμναστήριο, πάρκινγκ για ποδήλατα, ενώ μεγάλη σημασία θα δοθεί στην ασφάλεια του κτηρίου ώστε οι ένοικοι αλλά και οι γονείς τους να αισθάνονται ήσυχοι.