Skip to main content

Σε γιατρό και νοσηλευτή συμβολικά το φετινό βραβείο Μαρκίδες Πούλιου της ΕΣΗΕΜ-Θ

Η Ένωση αποφάσισε να απονείμει συμβολικά το φετινό βραβείο σε έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή σε νεύμα αναγνώρισης της προσφοράς των υγειονομικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ, ανταποκρινόμενο στις ειδικές συνθήκες που επέβαλε η πανδημία τη χρονιά που πέρασε, αποφάσισε από κοινού με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ να μετατρέψουν ειδικά για φέτος το Δημοσιογραφικό Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου σε νεύμα αναγνώρισης της προσφοράς του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας.

Έτσι, το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020 θα απονεμηθεί συμβολικά σε έναν νοσοκομειακό γιατρό και έναν νοσηλευτή, που όχι μόνο έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον covid-19 υπέρ των ασθενών τους, αλλά νόσησαν και οι ίδιοι εκτελώντας το καθήκον τους.

Στο πρόσωπο του Γαβριήλ Ταχτατζόγλου, αν. προϊσταμένου νοσηλευτών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και του Σίμου Μεταλλίδη, αν. καθηγητή Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας στο ΑΧΕΠΑ, που θα παραλάβουν συμβολικά το Βραβείο Μαρκίδες Πούλιου 2020, ο δημοσιογραφικός κόσμος της Μακεδονίας-Θράκης εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία.

Η απονομή των βραβείων θα γίνει διαδικτυακά αύριο, Τετάρτη 13/1/2021, στις 17.30. Όσοι διαθέτετε λογαριασμό google μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο: Sign in - Google Accounts. Το βίντεο θα αναρτηθεί κατόπιν στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΜ-Θ www.esiemth.gr.