Skip to main content

Χριστούγεννα στο Καπάνι με κράχτη τον... Άγιο Βασίλη (vid)

Πολλοί Θεσσαλονικείς έσπευσαν από το πρωί στην παραδοσιακή αγορά της πόλης για να γεμίσουν Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Πού κυμαίνονται οι τιμές

Σε εορταστικό κλίμα κινείται αυτές τις μέρες το Καπάνι, η παραδοσιακή αγορά στην καρδιά της πόλης, με τους Θεσσαλονικείς να συρρέουν για να κάνουν ψώνια και να γεμίσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Οικογενειάρχες, συνταξιούχοι αλλά και νοικοκυρές κοιτούν τα κρέατα που έχουν κρεμάσει οι κρεωπώλες, παζαρεύουν, ανταλλάζουν ευχές και αγοράζουν κάθε λογής αγαθά. 

Μάλιστα, στην αγορά κυκλοφοούν και... Αγιοβασίληδες που προτείνουν στον κόσμο το καλύτερο κρέας και εξυπηρετούν τους πελάτες τους, δίνοντας έτσι χριστουγεννιάτικο χρώμα στην ατμόσφαιρα.  

Κατά δήλωσή του, ο Άη Βασίλης του Καπανιού είναι ο καλύτερος πωλητής.

 

Οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με το χοιρινό να κοστίζει από 4 έως 6 ευρώ το κιλό, το μοσχάρι από 5 έως 7, το κοτόπουλο γύρω στα 5 ευρώ ενώ η πρωταγωνίστρια του τραπεζιού, η γαλοπούλα θα βρεθεί στο τραπέζι των Θεσσαλονικέων με 6 έως 7 ευρώ το κιλό.

Όπως ανέφεραν καταστηματάρχες στη Voria.gr, παρά το πλήθος κόσμου που έσπευσε από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στην αγορά, οι καταναλωτές ήταν συγκρατημένοι στα ψώνια τους, αν και όλοι ελπίζουν ότι οι τζίροι θα αυξηθούν το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί μέχρι τα Χριστούγεννα. «Ο κόσμος ζητάει προϊόντα με βάση τα χρήματα που έχει... Εκεί που πριν την κρίση έπαιρνε πέντε κιλά, τώρα παίρνει δύο», λέει ο κρεωπώλης Γιάννης Μπούρας.  

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Στεφανουδάκης, αναφέρει πως «υπάρχει κίνηση στην αγορά, αλλά ο κόσμος περιμένει να ψωνίσει τελευταία στιγμή, για να πέσουν οι τιμές». Ακόμη, ο ίδιος λέει πως ο κόσμος συγκρίνει ενδελεχώς τις τιμές και κάνει πολλά παζάρια.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των καταστηματαρχών, η κίνηση αυτές τις μέρες κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ενώ οι τιμές κινούνται στα ίδια ή και ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.