Skip to main content

Σε γήπεδο χάντμπολ μετατρέπεται σήμερα η πλατεία Αριστοτέλους

Θα στηθούν τέρματα στην πλατεία και στο τουρνουά θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα.

Σε ένα τεράστιο γήπεδο χάντμπολ θα μεταμορφωθεί σήμερα Κυριακή, η πλατεία Αριστοτέλους, καθώς ο δήμος Θεσσαλονίκης σχεδιάζει τη διοργάνωση του τουρνουά "4x4 - thesshand".

Από τις 10 το πρωί θα στηθούν τέρματα στην πλατεία και στο τουρνουά θα συμμετάσχουν μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της πόλης, που επιθυμούν να μάθουν τα "μυστικά" του αθλήματος της χειροσφαίρισης.

«Θέλουμε να μάθουν τα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος. Θα είναι στην πλατεία Αριστοτέλους και προπονητές από ακαδημίες χάντμπολ για να τους δείξουν τα πρώτα βήματα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Το τουρνουά διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης (ΕΣΧΘ) και την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (ΟΧΕ) και στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς θα γίνει συγκέντρωση τροφίμων για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι ομάδες - αθλητές και οι δημότες μπορούν να προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία στη συνέχεια θα μοιραστούν σε οικογένειες που ζουν στα όρια της φτώχειας μέσω των κοινωνικών δομών.

Το τελευταίο διάστημα η πλατεία Αριστοτέλους έχει "μεταμορφωθεί" σε γήπεδο ποδοσφαίρου για γυναίκες, σε γήπεδο βόλεϊ και τώρα σε γήπεδο χάντμπολ για παιδιά, ενώ το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αναμένεται να πάρουν σειρά τα αθλήματα του μπάσκετ και του μπιτς βόλεϊ.

«Προσπάθεια μας είναι να βγουν τα αθλήματα στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της πόλης για να μπορέσουμε να μυήσουμε ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά στον κόσμο του αθλητισμού», πρόσθεσε ο κ.Μπαρμπουνάκης.