Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΣΕ GRIMALDI-ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΤΟ 67% ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ 84,17 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Στην κοινοπραξία Grimaldi - Μινωικών Γραμμών, έναντι τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας

Στην κοινοπραξία Grimaldi - Μινωικών Γραμμών, έναντι τιμήματος 84,17 εκατ. ευρώ, κατακύρωσε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του οργανισμού του λιμανιού της Ηγουμενίτσας το ΤΑΙΠΕΔ, αφότου αποσφράγισε και εξέτασε τις προσφορές. Υπενθυμίζεται ότι βελτιωμένη προσφορά στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, όπως είχε ζητηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, είχε καταθέσει και η ΟΛΘ ΑΕ.

Πιο ειδικά, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων  οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.).  

Μετά την αποσφράγιση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου αποφάσισε την κατακύρωση της απόκτησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. στην ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED S.p.A.  - MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος € 84.170.000,00».

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ