Skip to main content

Σε ιδιώτη η λειτουργία της Εξωτερικής Περιφερειακής

Σε ιδιώτες θα παραχωρηθεί η λειτουργία τόσο της υπό σχεδίαση Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, όσο και των νέων Αστικών Αυτοκινητόδρομων Αθήνας, φέρεται να ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών.
Σε ιδιώτες θα παραχωρηθεί η λειτουργία τόσο της υπό σχεδίαση Εξωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης, όσο και των νέων Αστικών Αυτοκινητόδρομων Αθήνας, όπως φέρεται να ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Γεφυρών, Σηράγγων και Αυτοκινητοδρόμων(IBTTA) με θέμα «Σύγχρονοι Δρόμοι με Διόδια - Ένα νέο κεφάλαιοκοινωνικής ευθύνης», που πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα.

Ο κ. Ρέππας σημείωσε πως στο πλαίσιο της περιφερειακής πολιτικής για το διευρωπαϊκό οδικό δίκτυο εντός της χώρας, η κυβέρνηση στοχεύει:

- Στη μετατροπή των κυρίων οδικών αξόνων της χώρας σε αυτοκινητόδρομους.

- Στη μετατροπή των δευτερευόντων οδικών αξόνων σε οδούς ικανοποιητικού επιπέδου εξυπηρέτησης με ελεγχόμενες προσβάσεις.

- Στη δημιουργία νέων συνδέσεων για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του δικτύου.

- Στην εισαγωγή ευφυών συστημάτων διαχείρισης της κυκλοφορίας και πληροφόρησης των χρηστών, βασισμένων σε ευρωπαϊκά πρωτόκολλα διαλειτουργικότητας, για αποδοτικότερη κινητικότητα των χρηστών και φιλικότερη ως προς το περιβάλλον αξιοποίηση των υποδομών.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να δημοπρατηθεί τον επόμενο χρόνο, με σύμβαση παραχώρησης, ο αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα - Θήβα. Ο αυτοκινητόδρομος αυτός - μήκους 50 χλμ περίπου - θα συνδέσει δύο σημεία του ΠΑΘΕ παρακάμπτοντας την Αθήνα και τα τμήματα του ΠΑΘΕ που γειτνιάζουν με αυτή και τα οποία έχουν αρχίσει να δείχνουν τις πρώτες ενδείξεις κορεσμού.

«Με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων αυτών ολοκληρώνεται στην ουσία το δίκτυο των υπεραστικών αυτοκινητοδρόμων της χώρας», σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών.