Skip to main content

Σε ιδιώτη μετά από χρόνια το αναψυκτήριο στον Κεδρηνό Λόφο

Η διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη για το αναψυκτήριο θα είναι οκταετής και θα αρχίζει από την επομένη της υπογραφής του μισθωτηρίου

Να αποκτήσει εκ νέου την παλιά του αίγλη αναμένεται εντός του επόμενου διαστήματος το αναψυκτήριο στον Κεδρηνό Λόφο, το οποίο παρέμενε κλειστό εδώ και περίπου έξι χρόνια.

Σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δημόσια πλειοδοτική προφορική δημοπρασία για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης της χρήσης του αναψυκτηρίου, εμβαδού κτίσματος 170 τμ και ανοιχτής βεράντας επιφάνειας 55 τμ.

Η δημοπρασία διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών. Ο μοναδικός ιδιώτης, που προσήλθε στη δημοπρασία, κατέθεσε προσφορά και «κέρδισε» το αναψυκτήριο με μίσθωμα 40.200 ετησίως.

Σαν ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς του ετήσιου τέλους χρήσης, το οποίο αποτελεί και την τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είχε οριστεί το ποσό των 40.000 ευρώ. Ήταν η τέταρτη δημοπρασία στην οποία προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς οι τρεις προηγούμενοι ήταν άγονοι.

Η διάρκεια της σύμβασης με τον ιδιώτη θα είναι οκταετής και θα αρχίζει από την επομένη της υπογραφής του μισθωτηρίου – συμφωνητικού. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας αρχικά πρέπει να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή.

Το συγκεκριμένο αναψυκτήριο από το 2013 παραμένει κενό. Έκτοτε η δημοτική αρχή προχώρησε στην τακτοποίηση πολεοδομικά των αυθαίρετων κατασκευών του.

Για να καταστεί λειτουργικό το αναψυκτήριο, χρήζει εργασιών που απαιτούνται τόσο στο υφιστάμενο κτίσμα όσο και στην ανοιχτή βεράντα και σχετίζονται με την αποκατάσταση αυτών και τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

Οι εργασίες αυτές, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Οικονομικών Άννα Αγγελίδου η οποία έτρεξε από την πρώτη στιγμή τη δημοπρασία, θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου από τον μισθωτή, κατόπιν έκδοσης άδειας εργασιών αποκατάστασης του χώρου από την αρμόδια υπηρεσία Δόμησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών καθώς και τυχόν άλλων αδειών που θα απαιτηθούν.