Skip to main content

Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο - Σε περίπου 1.310 στρέμματα περιορίστηκε η καμένη έκταση (vid)

Η επιχείρηση κατάσβεσης στο νησί της Θάσου θα συνεχιστεί το βράδυ μέχρι την πλήρη οριοθέτηση της και την κατάσβεση των μικροεστιών.

Σε ύφεση είναι πλέον η πυρκαγιά στην περιοχή Λεύκη στη Θάσο και σύμφωνα με την Πυροσβεστική χωρίς ενεργό μέτωπο. Στην περιοχή υπάρχουν μικροεστίες και καπνός ενώ τα εναέρια σταματούν με το που πέσει η νύχτα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης θα συνεχιστεί το βράδυ μέχρι την πλήρη οριοθέτηση της και την κατάσβεση των μικροεστιών. Το πρωί, σε κάθε περίπτωση, θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των αεροπορικών επιχειρήσεων με το πρώτο φως.

Στο σημείο επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 38 οχήματα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Οι άνεμοι είναι εντάσεως 2-3 μποφόρ αυτή τη στιγμή στην περιοχή γεγονός που διευκολύνει σημαντικά στο έργο κατάσβεσης.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα που εκδηλώνεται πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη. Ήδη, κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Σε περίπου 1.310 στρέμματα περιορίστηκε η καμένη έκταση

Σε περίπου 1.310 στρέμματα περιορίστηκε η καμένη έκταση στη Θάσο από την φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη, λόγω της άμεσης και εξαιρετικής κινητοποίησης της Πυροσβεστικής, όπως μεταδίδει το skai.gr.

Σε αντίστοιχες πυρκαγιες στη Θάσο είχαν καεί:

το 1985 (15.08.1985) 90.000 στρέμματα.
το 1989 (18.08.1989) είχαν καεί 70.000 στρέμματα
και το 2016 (10.09.2016) είχαν καεί 68.850 στρέμματα.

Δείτε φωτογραφία με τα καμένα στρέμματα από την φωτιά στην Θάσο το 2016

Βίντεο: Χρύσα Καρυώτου