Skip to main content

Σε υγειονομικές δομές της Λακωνίας ο Κοντοζαμάνης

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης.

Υγειονομικές δομές του νομού Λακωνίας επισκέφθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος συναντήθηκε με τις διοικήσεις και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτές.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Μολάων και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης όπου μετά το τέλος της επίσκεψης του δήλωσε: «Έχω τη χαρά να επισκέπτομαι υγειονομικές δομές στην Πελοπόννησο, και σήμερα βρίσκομαι στη Λακωνία, για να δούμε από κοντά την υφιστάμενη κατάσταση, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή που η χώρα μας εξέρχεται από μια μεγάλη περιπέτεια, αυτή της πανδημίας, μια περιπέτεια την οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας πάλεψε και κατάφερε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις με επιτυχία».
 
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο υγειονομικό προσωπικό «που τους τελευταίους μήνες υπερέβαλαν εαυτούς προκειμένου να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα», προσθέτοντας ότι και μέσα στην περίοδο της πανδημίας το ΕΣΥ ενισχύθηκε με ανθρώπινους πόρους, με οικονομικούς πόρους, με εξοπλισμό «και έχουμε δημιουργήσει μια σημαντική παρακαταθήκη έτσι ώστε να μπορέσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να ανταποκρίνεται πληρέστερα σε όλες τις ανάγκες των συμπολιτών μας».
 
Ο κ. Κοντοζαμάνης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του τόσο από το νοσοκομείο των Μολάων, όσο και από το νοσοκομείο της Σπάρτης. «Η εικόνα στις υγειονομικές δομές του νομού Λακωνίας είναι διαφορετική από τη στιγμή που αναλάβαμε, τόσο τη διακυβέρνηση της χώρας, όσο και η διοίκηση των μονάδων αυτών και της Υγειονομικής Περιφέρειας ανάλαβε την ηγεσία αυτής της προσπάθειας. Στόχος μας είναι και με την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας να ενισχύσουμε τις δομές αυτές και να προσφέρουμε υπηρεσίες έτσι ώστε ο κάθε συμπολίτης μας να αισθάνεται ασφαλής σε οποιοδήποτε σημείο της επικράτειας κι αν βρίσκεται».
 
Υπογράμμισε ότι η μάχη με την πανδημία δεν έχει ακόμη τελειώσει τονίζοντας ότι «έχουμε δύο σημαντικά όπλα στη διάθεση μας. Το ένα είναι τα εμβόλια, ο εμβολιασμός του πληθυσμού. Ευτυχώς η επιχείρηση "Ελευθερία" εξελίσσεται με μεγάλη επιτυχία. Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσέρχονται για εμβολιασμό και πρέπει και αυτοί που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να εμβολιαστούν να το κάνουν γιατί είναι το σημαντικότερο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας για να ξεμπερδέψουμε μια και καλή. Το δεύτερο όπλο που έχουμε στη διάθεση μας είναι τα μέτρα ατομικής προστασίας, οι αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική πολιτεία και πρέπει όλοι να τηρούμε για να τελειώσουμε και να μπορέσει η χώρα να επιστρέψει σιγά-σιγά στην κανονικότητα, όπως άλλωστε το κάνει. Και να υποδεχτεί η χώρα μας και τους τουρίστες το καλοκαίρι γιατί είναι πολύ σημαντικό η περιοχή της Λακωνίας να δώσει το μήνυμα ότι είναι ένας ασφαλής τόπος για να πάει κάποιος να κάνει διακοπές».
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Λακωνία, είπε ότι «επιδημιολογικά η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή και στη Λακωνία και την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει μια καλή αποκλιμάκωση, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι υπάρχουν και εξάρσεις ή μπορεί να έχουμε συρροές που μπορούν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση εμείς επαγρυπνούμε». «Είμαστε έτοιμοι και οι δομές μας είναι έτοιμες προκειμένου να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη», συμπλήρωσε.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου Ηλείας, ενώ αύριο θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε υγειονομικές δομές της Πάτρας.