Skip to main content

Σε ισχύ το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ: Άνοιξαν στις 7 το πρωί

Τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείνουν στις 10 το βράδυ. Τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Με νέο διευρυμένο ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα σούπερ μάρκετ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης αυξάνονται οι ώρες που θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ, ενώ θα είναι λειτουργούν και τις 4 επόμενες Κυριακές.

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα κλείνουν στις 10 το βράδυ. Τις Κυριακές θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Ήδη, από τις προηγούμενες ημέρες άρχισε η εφαρμογή των νέων μέτρων ασφαλείας για τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις των υπεραγορών τροφίμων με ευθύνη των διοικήσεών τους, διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται, τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα δύο μέτρα μεταξύ τους.

Επίσης, προκειμένου να μην γίνεται συνωστισμός μέσα στο κατάστημα θα διανέμεται κάρτα εισόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού και συμφόρησης στους χώρους στάθμευσης.

Στις εισόδους των καταστημάτων, θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές.
Oι διοικήσεις των καταστημάτων φροντίζουν οι χώροι αυτών, να αερίζονται με τεχνικά ή φυσικά μέσα και σε τακτά χρονικά διαστήματα να απολυμαίνονται τα σημεία εναπόθεσης των προϊόντων, ταμειακών μηχανών, τερματικών σταθμών κλπ