Skip to main content

Ιταλική πλατεία θυμίζει η Αγ. Σοφίας με πίτσα, πάστα και άλλα εδέσματα

Οι λαχταριστές λιχουδιές θα περιμένουν το κοινό στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας μέχρι τις 22:00 και αύριο από τις 10:00 μέχρι τις 21:00

Ιταλική πλατεία θυμίζει απόψε ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας που από το το μεσημέρι φιλοξενεί το Street Food Italia 2019.

Λαχταριστές πίτσες, μακαρονάδες που μοσχοβολούν από φρέσκα υλικά, πεντανόστιμα burgers, ιταλικά γλυκά αλλά και δροσερά κρασιά και Aperol-Spritz έχουν πλημμυρίσει την πλατεία με τον κόσμο να μην ξέρει τι να πρωτοδοκιμάσει. Ταυτόχρονα, διαχρονικές ιταλικές επιτυχίες ακούγονται δυνατά από τα ηχεία, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό πάρτι στην καρδιά της πόλης.

Όλες τις λιχουδιές επιμελούνται επιχειρήσεις της πόλης ενώ η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε σύμπραξη με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της οποίας τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους πλημμυροπαθείς της Βενετία.

Όποιος επιθυμεί να γευτεί τις ιταλικές νοστιμιές μπορεί σήμερα μέχρι τις 22:00 και αύριο από τις 10:00 μέχρι τις 21:00.

Οι εταιρίες που συμμετέχουν στην εκδήλωση

- Ble’ Pasticceria&Food, Pasta Eurimac-Μάκβελ, Funky Burger - Burger Italiani, Giangusto Piadineria, Ιταλικό εστιατόριο Mare e Monti - Cose Nostre, Ιταλικό εστιατόριο Navona, Ιταλικό εστιατόριο La Rosticceria, Pizza Hood - La vera pizza napoletana, Aperol Spritz – Caffe’ espresso Torrefazione Monforte, Mozzarella Famiglia Beka, Talamonti Wines