Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΕ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥ ΖΩΩΝ

Αλλάζει το καθεστώς μετά τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές

Στη μετατροπή του αδικήματος βασανισμού των ζώων σε κακούργημα προχωρεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη διασφάλιση της προστασίας και ευζωίας των ζώων και μετά τα αυξανόμενα κρούσματα βάναυσης κακοποίησης ζώων που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε - Φρίκη στα Χανιά: Έδεσε τον σκύλο του και του έκοψε τα γεννητικά όργανα

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του υπουργού έρχεται σε συνέχεια των εξαγγελιών του για περαιτέρω αυστηροποίηση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου με σκοπό να καταστεί αποτελεσματικότερη η δίωξη και τιμωρία των βασανιστών ζώων.

Ο κ. Βορίδης υπογραμμίζει ότι περιστατικά βίας εις βάρος των ζώων δεν έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή τόσο σε βάρος της πολιτείας όσο και της ελληνικής κοινωνίας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων.

Διαβάστε ακόμη - Αττική: Σοκ από το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου - Καθηγητής μαχαίρωσε σκύλο

Μάλιστα, για το ζήτημα αυτό ο υπουργός πραγματοποίησε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου συνάντηση με τον ακτιβιστή, γνωστό για το έργο του κατά της κακοποίησης ζώων και για την προσπάθειά του να συστήσει -με τη συνεργασία των δήμων- παράρτημα αστυνομίας ζώων, Παναγιώτη Μήλα.

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ