Skip to main content

Σε καραντίνα 90 φοιτητές από Τουρκία σε ξενοδοχεία Ξάνθης και Έβρου

Επέστρεψαν από την Τουρκία 90 φοιτητές και θα παραμείνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία σε Ξάνθη και Έβρο. Δώδεκα εργαζόμενοι από Νορβηγία στον Ίασμο.

Ενενήντα φοιτητές από την Τουρκία επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα μέσω του Συνοριακού Σταθμού Κήπων. Από αυτούς ένα γκρουπ 32 φοιτητών θα παραμείνουν σε καραντίνα τις επόμενες ημέρες σε ξενοδοχείο της Ξάνθης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Για την επιστροφή των φοιτητών και την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία του Έβρου και της Ξάνθης υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας και όλων των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών.

Κατά την υποδοχή στην Ξάνθη ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος καλωσόρισε τους φοιτητές, τους εξήγησε ότι η παραμονή τους στο ξενοδοχείο είναι πολύ σημαντική για την υγεία τόσων των ίδιων όσο και όλων των κατοίκων της περιοχής και τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών.

Τέλος, οι φοιτητές θα εξεταστούν όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις από αντιπροσωπεία του ΕΟΔΥ.

Επιστροφή 12 εργαζομένων από τη Νορβηγία στον Ίασμο

Στο μεταξύ, 12 δημότες του δήμου Ιάσμου του νομού Ροδόπης αφίχθησαν την Παρασκευή στην Ελλάδα αεροπορικώς από τη Νορβηγία όπου διαμένουν.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο τελευταίος έδωσε το πράσινο φως ώστε οι 12 δημότες να επιστρέψουν στις κατοικίες τους στον Ίασμο, με μισθωμένο λεωφορείο που παρείχε για τον σκοπό αυτό ο δήμος.

Οι δημότες αφού επιστρέψουν θα τεθούν σε υποχρεωτικό κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες.