Skip to main content

Κορωνοϊός: Ποια προληπτικά μέτρα λαμβάνονται σε Καστοριά και Κοζάνη

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Κοζάνης και Καστοριάς σε καραντίνα μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε 53χρονο - Απολυμάνσεις και κατάργηση επισκεπτηρίου.

Προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο διασποράς του κορωνοϊού έλαβαν από χθες το βράδυ τα νοσοκομεία Κοζάνης και Καστοριάς μετά το κρούσμα σε 53χρονο εργαζόμενο του νοσοκομείου Καστοριάς ο οποίος όμως νοσηλεύτηκε αρχικά στο νοσοκομείο Κοζάνης πριν να καταλήξει να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας του νομού Κοζάνης Δημήτρη Ντέντη από χθες το βράδυ γύρω στα 16 με 17 άτομα που εργάζονται στο “Μαμάτσειο” νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους. Πρόκειται για νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και τραυματιοφορείς οι οποίοι εργάζονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στο Ακτινολογικό και στην Παθολογική Κλινική, απ' όπου πέρασε ο 53χρονος κατά τη νοσηλεία του.

Δείτε εδώ: Κορωνοϊός: Νέο κρούσμα στο ΑΧΕΠΑ ένας 53χρονος από την Κοζάνη

Παράλληλα, η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε σε απολύμανση αυτών των χώρων. Επιπλέον, υπόκεινται σε έλεγχο ασθενείς οι οποίοι ήταν στον ίδιο θάλαμο με τον 53χρονο (είχε νοσηλευτεί αρχικά σε πεντάκλινο δωμάτιο, πριν να μεταφερθεί σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης). Επίσης, έχουν ειδοποιηθεί και οι ασθενείς που βρίσκονταν την ίδια ώρα στο ΤΕΠ του νοσοκομείου καθώς και οι συγγενείς τους, να λάβουν όλα τα μέτρα προφύλαξης τα οποία συστήνει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, από σήμερα, η διοίκηση του νοσοκομείου Κοζάνης κατήργησε προσωρινά και μέχρι νεοτέρας το επισκεπτήριο στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν έγκριση από το θεράποντα ιατρό του ασθενούς.

Ανάλογα μέτρα έχουν ληφθεί και στο νοσοκομείο Καστοριάς όπου εργάζεται ο 53χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου έχουν τεθεί προσωρινά σε καραντίνα γύρω στα 15 με 16 άτομα τα οποία εργάζονται στο νοσοκομείο, ενώ έχει ανασταλεί προληπτικά για τρεις ημέρες η λειτουργία του Μικροβιολογικού Τμήματος.

Διαβάστε ακόμη: Λάθη στον ΕΟΔΥ καταλογίζονται για τον 53χρονο με κορωνοϊό στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο 53χρονος είχε συμπτώματα από την περασμένη Παρασκευή και του είχε συσταθεί να παραμείνει στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή, ο 53χρονος ο οποίος κατάγεται από τη Σιάτιστα αλλά είναι μόνιμος κάτοικος Καστοριάς,  από την περασμένη Παρασκευή βρισκόταν στο σπίτι του στην Σιάτιστα και προχθές Δευτέρα, όταν επιδεινώθηκε η υγεία του επισκέφθηκε το κέντρο υγείας της περιοχής προκειμένου να εξεταστεί.

Εκεί εξετάστηκε σε ειδικό προκάτ θάλαμο στο προαύλιο του κέντρου υγείας και στη συνέχεια μετέβη με ταξί, συνοδεία του αδελφού του στο νοσοκομείο Κοζάνης όπου, έπειτα από την εσφαλμένη εκτίμηση των γιατριών του ΕΟΔΥ αντιμετωπίστηκε ως κοινό περιστατικά, ώσπου μετέπειτα, μετά την επιδείνωση της υγεία του, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Ζευκλή, στο κέντρο υγείας Σιάτιστας τοποθετήθηκε και δεύτερος προκάτ θάλαμος, έγιναν κι εκεί απολυμάνσεις, ενώ παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία ιχνηλάτησης των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή ο 53χρονο στη Σιάτιστα.