Skip to main content

Σε καραντίνα φορτηγό πλοίο στο Πέραμα

Σε καραντίνα φορτηγό πλοίο στο Πέραμα με δύο ύποπτα κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας.

Σε καραντίνα φορτηγό πλοίο στο Πέραμα με δύο ύποπτα κρούσματα μεταδοτικής ασθένειας.Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Νομαρχίας Πειραιά μετά την ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ότι δύο από τα δεκαεπτά συνολικά μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου SEA RESOLVE σημαίας Αγ. Βικεντίου προερχόμενου από Νιγηρία, που κατέπλευσε πρωινές ώρες σήμερα στο ναυπηγείο του Ατσαλάκη στο Πέραμα, πάσχουν από πιθανή μεταδοτική ασθένεια.

 

Κλιμάκιο ιατρών του τμήματος Υγειονομείου Λιμένος της Νομαρχίας Πειραιά έσπευσε αμέσως στο πλοίο, όπου και διαπίστωσε ότι πρόκειται για δύο άνδρες, Αιγυπτιακής και Τανζανικής καταγωγής, οι οποίοι νοσούν από εμπύρετο ασθένεια αγνώστου αιτιολογίας.

Κατόπιν συνεννόησης του κλιμακίου της Νομαρχίας με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΑΒ αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των δύο ασθενών με δύο ασθενοφόρα, σε ειδική μονάδα λοιμώξεων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, προκειμένου να υποβληθούν σε περαιτέρω εξετάσεις.

 

Παρά το γεγονός ότι το κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά έλαβε έγγραφες διαβεβαιώσεις από τον πλοίαρχο του πλοίου ότι κανένα άλλο μέλος του πληρώματος δεν νοσεί και ότι δεν χρειάζονται ιατρική συνδρομή, αποφασίστηκε να απαγορευθεί η έξοδος και η είσοδος του οιουδήποτε επί του πλοίου μέχρι την έκδοση των εξετάσεων από το νοσοκομείο.Πηγή ΑΠΕ